12 Kasım 2013 Salı

Kaliteli frozen yogurt makinelerinin belirleyici farkları.

Kaliteli Soft dondurma&Frozen yogurt makinelerinin belirleyici farkları






          Merhaba dondurma severler,
      Biliyorsunuz genelde yazılarımı, sizlerden yazılı ve telefonla aldığım geri dönüşlere göre hazırlıyorum.Bunu yaparken amacım böylesine güzel bir iş kolunda ,pazarın canlı kalması,siz değerli girişimcilerin doğru yönlendirilmesi memleketin makine çöplüğü haline gelmemesi.Genelde araştırmaya başlayanlar en ucuz olsun,çok para kazandırsın ,hemde bana sıkıntı çıkartmasın diye yola çıkınca ,her sene yanlış noktalara verilen yanlış makineler sayesinde, hem girişimciler zarar görüyor hem de sektör bu durumdan nasibini alıyor.Şu soruyla çok karşılaşıyorum,8000 Tl ' 10.000 Tl ye de makine var.
Peki bazı makineler neden bu kadar pahalı?
Sektörde Gelmatic&Triomax  olarak 4 bölge çalışan, 50 adet teknik servisi ile yerinde servis yapabilen bir firmayız bilenleriniz var.100 modellik bir makine parkurumuz var,bu nedenle hiçbir zaman lansmanlarımızı yaparken kaygı duymuyoruz.Doğru nokta + Doğru makine  bakış açımızla belki yüzlerce makine satmıyoruz,ancak insan
kazanıyoruz.Makinelerimiz sezon sonlarında yarı fiyatına 2. el sitelerinde satışa sunulmuyor.Sadece makine satmayıp,çözüm önerileri sunuyoruz.40 senedir İtalyada üretim yapan ana firmamız sürekli kendini yenilemeye çalışarak daha iyisini sunmaya çalışıyor.Sektörde kendini geliştiren veya ispat etmiş değerli rakiplerimiz olduğu gibi,ticari kaygılarla, makine satmak uğruna insanların hayalleri ile oynayan satıcı bazı firmalar da var.Yoğun satış potansiyeli olacak noktalara arka arkaya 10 külah dondurma bile servis edemeyen makineleri önerenler,makinelerin üretim yerleri konusunda yanlış bilgilendirme yapanlar,satış yapana kadar allayıp pullayıp  ,en ufak bir sorun yaşadıktan sonra telefonlarınızı açmayanlar...saymakla bitmez rezaletler.Sadece kağıt üzerinde kalan garantiler.İnanın bu kadar da olmaz artık diyeceğim çok hikaye duyuyorum.Noktanızı çok iyi anlatıp veya hayalinizdeki iş modelini,satıcı firmadan tüm desteği alarak ya bu işi gerektiği gibi yapmalı ve düzgün bir stratejiyle büyümeli yada uzak kalmalısınız.

Sizlere iyi makinelerin olması gereken özelliklerini madde madde anlatmaya çalışacağım.Tabi ki bunu yaparken dünyanın en büyük 3 makine üreticisinden biri olan 
Gel matic soft dondurma&Frozen yogurt makinelerin özelliklerini baz alarak yapacağım.

1-Üretilen makineler kullanıcı dostu olmalı.Her türlü iklimde test edilmiş ergonomik tasarımları ve bileşenleri ile optimize çalışma verimliliği  sağlanmalıdır.
*R404 gaz
*1. sınıf paslanmaz çelik kasa  
*Çelik merdaneler.vb.
*Ergonomik tasarım.

2-Soft dondurma&Frozen yogurt makineleri ihtiyaca yönelik olarak çeşitlilik gösterebilmeli,
*Gravity (yerçekimi sistemli)
*Pump   (dişli sistem veya piston tipi)
*Bag in box(alttan çekmeceli modeller)
*Heat Treatment(Işıl işlem,pastorizasyonlu modeller)
*Üstten motorlu modeller
*(Van modelleri)Arabalı sistemlere uygun makineler
*Konseptlere göre değişkenlik gösterebilecek su ve hava soğutmalı sistemler.
*Basic ,Medium ve high capacity modeller.(Saatte 240-1000 porsiyon            kapasiteli modeller)
*Elektromekanik ve in.co.di.s(interaktif kontrol sistemli makineler.
*Set üstü ve dolap biçiminde modeller.
*1-2-3-6 musluklu modeller.

3-Doğru sıcaklıklar için doğru soğutma sistemleri olmalı.
 *Hermetik Bristol kompresörler, 
 *Yarı hermetik Dorin kompresörler, 
 *Danfoss selenoid valf ve Ebm Papst fanlar.

4-Lock up özelliği.
Makinelerin hatalı kullanım veya yanlış montaj sonrası kendisini koruyarak kapatma özelliği.

5-Kumanda sistemleri
Elektro-mekanik sistem makineler ,her türlü tropikal koşulda bile kullanım kolaylığı sağlayan, çok basit bir şekilde makinenin kontrol edilmesini sağlayan kumanda sistemidir.

*  In.Co.Di.S. sistemi (Etkileşimli Kontrol ve Tanı Sistemi) Dokunmatik Ekran LCD teknolojisi ile, sürecin her aşamasında kolay bir kullanıcı  arayüzü sunar ve bir uzaktan erişim sistemi ile donatılmıştır.
Uzakten erişim teknolojisi sayesinde,makinenizi yönetebilir ve otomasyonlarınızı sorunsuzca yürütebilirsiniz.


6-Ckc Teknolojisi
*Makinelerde kullandığınız ürün çeşidine göre,(soft dondurma veya frozen yogurt),partikullü,meyve tabanlı vs.durumuna göre standartizasyonunu programlamak.

Bütün bu sistemi yönetecek olan temelde insandır.Dünyanın en iyi makinesini alsanız bile makinenizin başında duran elemanınız da en az makine kadar önemlidir.Yapacağınız makine reklam yatırımı, kullanacağınız malzemenizin kaliteli olması ve belli bir standartınızın olması halinde başarısız olma ihtimaliniz çok düşüktür.Unutmayın insanlar yemek yerler ve bu yaşamsal bir ihtiyaçtır.Dondurma tüketimi ise keyif işidir.

Gelmatic &Triomax ailesi 50 adet teknik servisi ve 4 adet bölgede ki showroomları ile sizlere servis vermektedir.
Lütfen çekinmeden size en yakın bölgeyi arayarak destek isteyiniz.

www.trio-max.com

EGE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
DOĞUŞ DONDURMA MAKİNE VE EKİPMANLARI İTHALAT İHRACAT
ONUR MAHALLESİ ZAMBAK SOKAK NO:37/B UĞUR APT. BALÇOVA/İZMİR
0554 605 42 64 

0533 377 04 42
0533 695 44 43
info@dmakina.com

MARMARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
0532 100 52 43
0533 377 04 42


ADANA,MERSİN ve GÜNEYDOGU ANADOLU BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
FATİH MAH.73002 SOK.NO:68/A SEYHAN /ADANA
0530 262 07 88
GENEL DAĞITIM
ANKARA ASFALTI,AKALAN KÖYÜ
KEMALPAŞA/İZMİR
Gel Matic Italia s.r.l.
Head Office / Showroom / Production Site
Via Zanica, 6C
24050 Grassobbio (BG) – Italy
Tel. +39 035 525138
Fax +39 035 4522397

1 yorum:

  1. Merhaba, Fromate frozen yoğurt ve soft dondurma tozları Türkiye'nin en ileri tesislerinde üretilmektedir. Soft dondurma ve frozen yoğurt tozlarımız uzun süren araştırma geliştirme sürecinden geçip makineleriniz için en akışkan hale gelmiştir. Tüm makine model ve türlerinde en iyi sonuçlar Fromate Dondurma tozları ile alınmıştır. dondurma tozunun akışkanlığı hem servis edeceğiniz ürün hem de makinenizin ömrü açısından çok önemlidir. Akışkan yapıya sahip olmayan ham maddeler makinenizi iyi besleyemez ve buzlanma, ürün tadında bozulma ve makinenizin soğutma kısmında arızalara sebep olabilir. tam da para kazanacağınız 4-5 aylık yaz sezonunun ortasına makinenizde oluşabilecek bir arıza hem maddi olarak sizi sıkıntıya sokar hem de makinenizin 2-3 hafta kapalı şekilde kalmasına sebep olur. Çoğu makine üreticisinin tercih ettiği ve önerdiği Fromate Soft Dondurma ve Frozen Yoğurt Tozları için www.fromagida.com'u ziyaret edebilirsiniz.

    Ham madde aldığınız firmalardan mutlaka üretim tesislerinin resim veya videosunu görmek istediğinizi belirtiniz. Fromate markalı ürünlerimizin üretim tesisi videosu aşağıdadır.

    Üretim tesisimiz;
    https://www.youtube.com/watch?v=hz4gAkiO8RQ

    YouTube kanalımıza abone olup, ürünler ve makinelerle ilgili videolarımızı takip edebilirsiniz.

    Bol kazançlar ve hayırlı işler dileriz.

    www.fromagida.com

    YanıtlaSil